Brezplačno svetovanje: 069 773 173

5 nasvetov za nakup toplotne črpalke

Čas branja: 3 min 23.03.2023 Napisal: Montair™
5 nasvetov za nakup toplotne črpalke

Kaj je pomembno ob izbiri toplotne črpalke?

Smo v obdobju visokih stroškov gretja in sprašujemo se ali bi investirali v bolj varčen način ogrevanja. Če ste razmišljali v toplotni črpalki, je tu 5 nasvetov, kako začeti.

Kazalo vsebine:

  • Kje začeti z nakupom toplotne črpalke?
  • Tehnično svetovanje in ogled pred montažo
  • EKO sklad RS
  • Kako vem, da bo montaža toplotne črpalke korektna?
  • Kako nastavim toplotno črpalko?

Dober prodajalec vas bo vodil čez celotni proces od izbire naprave, pridobitve subvencije EKO sklada do tehničnega ogleda in izvedbe montaže.

Kje začeti z nakupom toplotne črpalke?

Ko že imate v mislih model toplotne črpalke, je potrebno poiskati pravilnega prodajalca. Izberite prodajalca, ki vam jamči garancijo in kakovostno montažo, izvedeno s strani pooblaščenega monterja. Izbira pravega prodajalca ima pomembno vlogo v samem procesu od nakupa do delovanja naprave. Izberite podjetje, ki vam nudi tehnično podporo in dosegljivost. Dober prodajalec vas bo vodil čez celotni proces od izbire naprave, pridobitve subvencije EKO sklada, do tehničnega ogleda. Na podlagi ogleda vam bo svetoval in priskrbel monterja, ki ima vsa dovoljenja, zaključena izobraževanja ter ima status pooblaščenega monterja. Po montaži pa bo poskrbel za nastavitev naprave, prilagojeno vašim željam.

Tehnično svetovanje in ogled pred montažo

Priporočljivo je, da se pred montažo opravi ogled objekta, pri katerem se predhodno dogovori specifike postavitve toplotne črpalke. Pri ogledu se ponavadi naredi osebni kontakt z vami ter s prodajalcem, s katerim boste v kontaktu skozi celoten proces. Na podlagi ogleda vam prodajalec naredi ponudbo z montažo toplotne črpalke. V montaži je točno specificirano, kakšna dela so vključena v ceno. Ko je ponudba prilagojena vašim željam, pokličite prodajalca in mu potrdite nakup.

EKO sklad RS

5 nasvetov za nakup toplotne črpalke

Subvencija EKO sklada.

Kar se tiče dokumentacije in vloge prošnje na EKO sklad, je potrebno priskrbeti ponudbo prodajalca, na kateri je točno specificirano, kdo prodaja in kdo bo vršil montažo. Vloga se lahko pridobi na strani EKO sklada. Ponavadi je tako da prvi del za vas izpolnijo prodajalci, kar pomeni, da izpolnijo vsa tehnična vprašanja in priložijo sliko lokacije zunanje in notranje enote ter hišne številke. Drugi del vloge izpolnite vi, saj zahteva vaše osebne podatke. Ko je vloga izpolnjena, jo je potrebno poslati na naslov EKO sklada po pošti. Po poslani vlogi se lahko čaka do 60 dni za odgovor Eko sklada. Pošta EKO sklada bo prišla na vaš naslov in dobili boste pogodbo. Pogodbo podpišite in vključite slike končane montaže.

Kako vem da bo montaža toplotne črpalke korektna?

Na spletni strani ARSO lahko najdemo seznam monterjev, ki imajo spričevala in dovoljenja za upravljanje s hladilnimi in grelnimi plini. Tam lahko preverite monterje, ki vam jih je predlagal prodajalec. Monterji, ki nimajo ustreznih spričeval lahko ogrozijo možnost do subvencije EKO sklada in celo garancije naprave. Monterji, ki imajo potrebna dovoljenja in izobraževanja, uporabljajo kvalitetne materiale tudi pri montaži, kar podaljšuje življenjsko dobo in pa seveda energetsko učinkovitost naprave.

Kako nastavim toplotno črpalko?

To delo prepustite strokovnjakom saj najbolje vejo, kako za vaš objekt nastaviti parametre gretja. Običajno po montaži nastavi toplotno črpalko monter ali pa svetovalec, ki je bil pri vas na ogledu.

Zaključek

Za boljše razumevanje, kako se lotiti nakupa toplotne črpalke, je tukaj pet korakov, ki jih morate opraviti. Celotna pot nakupnega procesa od izbire toplotne črpalke do pridobitve EKO subvencije, ogleda pred montažo ter montažo je enostavno, ko jo enkrat razumemo. Potrebujte več informacij? V trgovini Pravaklima, vam bomo dodatno svetovali in vas vodili čez celoten proces.

Klimatske naprave Cooper & Hunter Klimatske naprave Daikin - Toplotne črpalke Daikin IR paneli Ecosun Klimatske naprave Gree Klimatske naprave Hisense Klimatske naprave LG - Toplotne črpalke LG Klimatske naprave Mitsubishi Electric - Toplotne črpalke Mitsubishi Electric Klimatske naprave Panasonic Klimatske naprave Samsung - Toplotne črpalke Samsung Klimatske naprave Toshiba

Ne veste, katero napravo izbrati?

Brez skrbi, strokovno svetovanje po meri!

Kontaktirajte nas
×