Prva specializirana trgovina za hlajenje, ogrevanje in prezračevanje. Z vami že 9 let!

4 vrste klim — nakup najboljše klimatske naprave

Čas branja: 4 min 28.06.2023 Napisal: Montair™
4 vrste klim — nakup najboljše klimatske naprave

Najboljši nakup v specializirani spletni trgovini Pravaklima.

Najboljši nakup v specializirani spletni trgovini Pravaklima

V času vročinskih valov je vprašanje le eno: katero klimo izbrati?

Kazalo vsebine:

 1. Nakup prave klime
  1. — Stenska klima
  2. — Talna klima
  3. — Stropna klima
  4. — Kanalska klima
 2. Dejavniki odločanja
 3. Prednosti spletne trgovine Pravaklima

Nakup stenske, talne, stropne ali kanalske klime — to je sedaj vprašanje? Gre za glavno dilemo poletnih dni! Na podlagi spodnjih opisov preverite, katera klima bi se najbolj podala v vaše stanovanje.

Obstajajo 4 vrste najbolj priljubljenih klimatskih naprav: stenska, talna, stropna in kanalska klima.

Nakup prave klime

4 vrste klim — nakup najboljše klimatske naprave

Estetska dovršenost in izjemno hlajenje.

Stenska klima morda res predstavlja najbolj razširjeno izbiro, a še zdaleč ne gre za edino možnost. Sodobne klimatske naprave priznanih blagovnih znamk se lahko pohvalijo tako z estetsko dovršenostjo kot z izjemnim, človeku prijaznim hlajenjem.

Stenska klima

Stenske klime so najbolj klasična izbira, ki jo je moč opaziti v večini slovenskih gospodinjstev. Glede na dejstvo, da gre v tem primeru za napravo, ki je očem vidna, sta estetika in dizajn le te še kako pomemben faktor pri odločitvi nakupa.

Odlična izbira za nakup stenske klime: klimatska naprava Daikin FTXA Stylish ki jo zaznamujejo inovativnost, kreativnost in sodoben dizajn. Gre za najtanjšo stensko enoto na trgu, ki jo odlikuje zares sofisticiran dizajn in lahkoten nadzor nad delovanjem. Najboljša kombinacija učinkovitosti in estetike!

Talna klima

Marsikdo ne ve, da se da pomanjkanje prostora na stenah rešiti z namestitvijo talne klime. Njen dodaten bonus je, da omogoča tudi super ogrevanje.

Odlična izbira za nakup talne klime: klimatska naprava Mitsubishi Electric MFZ-KT. Gre za napravo modernega videza, ki omogoča tako hlajenje kot ogrevanje in zagotavlja optimalno razporeditev zraka. S fleksibilnim izpihom je idealna izbira tudi za vse tiste, ki so sicer občutljivi na kakršenkoli prepih. In to še ni vse: s posebnimi anti-alergijskim filtrom več kot 90 odstotkih očisti škodljive mikrobe iz zraka ter ustvarja kakovostno bivalno okolje.

Stropna klima

Učinkovite stropne klimatske naprave so na trgu deležne vedno večjega navdušenja. Kasetne oziroma stropne klimatske naprave z najnovejšo DC inverter tehnologijo so namreč na videz povsem nemoteče, hkrati pa dosegajo optimalno hlajenje. Njihov velik plus je zagotovo tudi dejstvo, da se lahko vgradijo v skoraj vsak prostor.

Odlična izbira za nakup stropne klime: klimatska naprava Mitsubishi Electric SLZ-M. Gre za klimo, ki preko maske s štiri-smernim izpihom omogoča optimalno in učinkovito enakomerno razporeditev zraka. Poleg tega pa se lahko pohvali z izjemno varčnostjo in zmogljivostjo.

Kanalska klima

Vsak prostor ima svoje specifike in pomembno je, da z namestitvijo klime čim bolj optimiziramo tudi estetski videz prostora. Kanalska klima omogoča prav to: učinkovito in očem nevidno hlajenje.

Odlična izbira za nakup kanalske klime: klimatska naprava Mitsubishi Electric SEZ-M.

Gre za klimo, ki se zlahka “skrije” v nizek spuščen strop. Na ta način klimatska naprava sploh ni vidna, prostor pa zadiha!

Dejavniki odločanja

4 vrste klim — nakup najboljše klimatske naprave

Očem “nevidno” hlajenje s kanalsko klimo SEZ-M.

Vsaka hiša oziroma stanovanje ima svoje posebne lastnosti, ki igrajo pomembno vlogo pri nakupu klime ter nenazadnje pri montaži le te. Pomembno je, da se pri izboru klimatske naprave v obzir vzame moč klime in preceni, ali je le ta ustrezno močna glede na velikost prostora.

Pomembno je pomisliti tudi na samo estetiko prostora in klimatsko napravo postaviti na čim optimalnejše mesto — torej mesto, ki bo omogočalo optimalno hlajenje in bo hkrati prostoru še vedno omogočalo estetski videz. Prav tako je priporočeno, da je izbrana klimatska naprava uvrščena v čim višji energijski razred, saj se na ta način dolgoročno prihrani kar nekaj denarja.

Pri nakupu klime sta pomembna tako estetika kot varčnost in energetska moč naprave.

Prednosti spletne trgovine Pravaklima

Vse omenjene klimatske naprave najdete v naši spletni trgovini Pravaklima, ki predstavlja raj za ustvarjanje idealnih klimatskih bivalnih pogojev. Ena izmed ključnih prednosti spletne trgovine Pravaklima je zagotovo prav široka ponudba klim priznanih blagovnih znamk. Gre za znamke kot so Mitsubishi Electric, Samsung, Toshiba, Daikin, Cooper Hunter, Gree, Kaysun in Panasonic.

Zaključek

Nakup najboljše klimatske naprave bo poskrbel, da boste tudi v največji vročini lahko z veseljem vstopili v ravno prav ohlajeni dom. Če ste v dilemi, katero vrsto klime izbrati za svoj dom, se lahko brez zadržkov obrnete na strokovno in ustrežljivo ekipo Pravaklima. Strokovnjaki za ogrevanje in hlajenje vam bomo na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj z veseljem svetovali in vam pomagali izbrati najbolj kakovostno klimatsko napravo, ki se bo tudi estetsko lepo vkomponirala v vaš dom.

Klimatske naprave Cooper & Hunter Klimatske naprave Daikin - Toplotne črpalke Daikin IR paneli Ecosun Klimatske naprave Gree Klimatske naprave Hisense Klimatske naprave LG - Toplotne črpalke LG Klimatske naprave Mitsubishi Electric - Toplotne črpalke Mitsubishi Electric Klimatske naprave Panasonic Klimatske naprave Samsung - Toplotne črpalke Samsung Klimatske naprave Toshiba

Ne veste, katero napravo izbrati?

Brez skrbi, strokovno svetovanje po meri!

Kontaktirajte nas
×

Imate hitro vprašanje?

Poklepetajte