Brezplačno svetovanje: 069 773 173

Klimatske naprave z montažo

Montaža – kaj je dobro vedeti?

Naj montažo klimatske naprave izvajate v bloku, hiši ali poslovnem prostoru, pomembno je, da je izvedena strokovno in da je nameščena na za to primerno mesto.

Listki Izbira lokacije namestitve

Pri montaži klime je ključnega pomena lokacija namestitve. Ta bo zagotovila višje udobje z nižjo porabo energije. Kam namestiti notranjo in kam zunanjo enoto?

Notranjo enoto namestite:

 • na najbolj vročinsko obremenjen prostor vašega doma,
 • če je mogoče ne na hodnik, saj ohlajeni zrak ne bo dosegel ključnih bivalnih prostorov,
 • na lokacijo, kjer je pretok zraka okrog naprave neoviran.

Zunanjo enoto namestite:

 • ne v bližino spalnice ali otroške sobe, saj oddaja določeno raven hrupa,
 • nameščena naj bo na blažilne nosilce, ki na objekt ne prenašajo vibracij/tresljajev,
 • na lokacijo, kjer ne kazi izgleda stavbe in kjer je je pretok zraka okrog naprave neoviran.

Listki Montaža klime – 6 korakov

Montažo klime v bloku, hiši ali poslovni stavbi izvedemo tako v Ljubljani kot po celotni Sloveniji. Poskrbeli bomo, da bodo vsi koraki montaže izvedeni kakovostno in profesionalno.

 1. korak:
  Monter vam namesti montažno ploščo in označi položaj lukenj, ki jih je potrebno narediti v zid. Z vrtalnikom zvrta luknje v zid in montažno ploščo pritrdi z vijaki in čepi.
  Namestitev montažne plošče
 2. korak:
  Sledi preboj opečnatega zidu in vgradnja cevi, ki vodijo do mesta, kjer bo zunanja enota. Luknjo se izvede obrnjeno navzdol, da se zagotovi ustrezen padec. Cevi morajo biti pri tem zadostno dolge, da dosežejo zunanjo enoto klimatske naprave. Namesti se:
  • bakrene izolirane cevi za pretok hladilnega sredstva,
  • plinsko in električno kabelsko povezavo med enotama z nadomestnimi kanali,
  • cevi za odvod kondenza na obeh enotah.

  Preboj in vgradnja cevi

 3. korak:
  Monter varno vgradi notranjo enoto na zgornje zareze montažne plošče. Skrbno preveri, da je ta trdno in stabilno nameščena.
  Montaža notranje enote
 4. korak:
  Na nosilce na primernem mestu namesti tudi zunanjo enoto in napravo priključi.
  Montaže zunanje enote
 5. korak:
  Izvede še polnjenje klimatske naprave s hladilnim sredstvom.
  Polnjenje klimatske naprave
 6. korak:
  Kot zadnji korak monter zapolni odprtine s poliuretansko peto, jih zakita in popleska. Izvede končna dela in “lepotne popravke”, testira delovanje klime in pospravi.
  Končna dela in testiranje delovanja

Listki Cena/cenik in garancija

Najbolj “poceni” montaža klime je tista, ki jo izvede strokovnjak. Kakovostno vgrajena klima vam bo namreč dolgo časa omogočala udobno in kakovostno bivanje. Cena priklopa ali celotne montaže klime je odvisna od specifik vašega prostora. V ceniku preverite, kakšna je cena priklopa/montaže klime za vaš dom.

Cenik storitev


Klimatske naprave z montažo – Pravaklima

Zagotovite si edinstveno izkušnjo nakupa klimatske naprave z montažo. Specializirana spletna trgovina Pravaklima vam zagotavlja:

 • široko in razvejano mrežo monterjev,
 • montažo klim v Ljubljani in po celotni Sloveniji,
 • profesionalno izvedbo montaže ob nakupu naprave,
 • odlično uporabniško izkušnjo.

Montaža klime - Infografika


Izbira klime (trgovina)

Izberite klimatsko napravo, s katero bo vaš dom postal prava oaza udobja. Naprave, ki jim 100% lahko zaupate in ki prepričajo z učinkovitostjo in ceno.

Nakupujte zdaj


Servis/montaža Pravaklima

Pogosta vprašanja

Če imate zadostno znanje, se montaže klime lahko lotite sami. A ker gre za napravo, ki bo vaš dom hladila oz. ogrevala še dolgo, priporočamo, da izvedbo montaže prepustite strokovnjakom. Ti se z montažo klime srečujejo vsakodnevno - tako poznajo rešitve za vse izzive, ki se pojavijo pri tem kompleksnem postopku. S strani naših strokovnjakov vam zagotavljamo visoko kakovost vgradnje vaše nove klime.

Ob nakupu klimatske naprave v naši specializirani trgovini Pravaklima lahko izberete nakup s celotno montažo, zgolj s priklopom klime (inštalacije v tem primeru že imate) ali pa brez montaže klime. V kolikor se odločite za nakup z montažo, je montaža izvedena iz naše strani - monter vas obišče ob dogovorjenem terminu, prinese potrebna orodja in materiale ter izvede montažo.

Seveda! V primeru, da ste ob nakupu izbrali možnost “celotne montaže klime” vam monter izvede tudi vse inštalacije oz. pripravi napeljavo za klimatsko napravo.

V nekaterih primerih je oddaljenost med notranjo in zunanjo enoto nekoliko večja. V našem ceniku storitev preverite, kaj vse je vključeno v osnovno montažo ali osnoven priklop klimatske naprave, ki jo plačate ob izbiri “celotne montaže/priklopa” pri nakupu v spletni trgovini. Če bo monter moral uporabiti dodatne materiale - kot so dodatni metri cevi ali dodatni preboj opečnatega zidu -, vam bo to dodatno zaračunano po našem ceniku.

Montaža klimatske naprave v Ljubljani in vseh drugih krajih po Sloveniji bo izvedena v enem do treh tednov, v višku sezone povpraševanj po klimatskih napravah pa tudi v več kot treh tednih. Zato priporočamo nakup klimatske naprave že dovolj zgodaj (vsaj do konca aprila), da se izognete čakanju.

Cena priklopa in celotne montaže klime je navedena v našem ceniku storitev. Tu najdete tudi cene dodatnih materialov v primeru, da mora monter zaradi specifik prostora uporabiti dodatne materiale ali izvesti dodatne storitve.

Nakup klimatske naprave z montažo se izplača iz več razlogov. Ko klimo kupite skupaj z montažo, vam ni potrebno plačati 22 % davka - pač pa v primeru, da klimo kupujete kot fizična oseba, plačate le 9,5 % davek. Kar v praksi pomeni ugodnejši nakup! Poleg tega vam ni potrebno iskati izvajalcev del, saj za to poskrbimo mi! Montaža pa je izvedena hitro, kakovostno in strokovno.

Montaža klime v bloku je mogoča le v primeru, da s strani etažnih solastnikov zberete vsaj 75-odstotno soglasje. Potencialno z zunanjo enoto klime namreč spreminjate izgled objekta. Pomembno je, da klimatsko napravo namestite na primerno mesto, saj bo le tako omogočila dobro počutje in optimalno delovanje. Za več informacij o tem, kam namestiti klimatsko napravo in z drugimi vprašanji, se z veseljem lahko obrnete tudi na naše strokovnjake.

Klimatske naprave Cooper & Hunter Klimatske naprave Daikin - Toplotne črpalke Daikin IR paneli Ecosun Klimatske naprave Gree Klimatske naprave Hisense Klimatske naprave LG - Toplotne črpalke LG Klimatske naprave Mitsubishi Electric - Toplotne črpalke Mitsubishi Electric Klimatske naprave Panasonic Klimatske naprave Samsung - Toplotne črpalke Samsung Klimatske naprave Toshiba

Ne veste, katero napravo izbrati?

Brez skrbi, strokovno svetovanje po meri!

Kontaktirajte nas
×