Prva specializirana trgovina za hlajenje, ogrevanje in prezračevanje. Z vami že 9 let!

Montaža klimatske naprave — kaj je dobro vedeti?

Čas branja: 4 min 17.07.2023 Napisal: Montair™
Montaža klimatske naprave

Kako poteka montaža klimatske naprave?

Ko se odločate za nakup klime je poleg izbora ustrezne klime pomembna tudi montaža klimatskih naprav. Pravilna montaža je predpogoj za pravilno in optimalno delovanje klimatske naprave in vaše maksimalno udobje.

Kazalo vsebine:

  1. Kaj moramo vedeti pri montaži klimatske naprave?
    1. — Notranja enota
    2. — Zunanja enota
  2. Klimatska naprava z montažo
    1. — Kako poteka montaža?
  3. Nakup in montaža klimatske naprave na enem mestu

Vse več posameznikov se odloča za nakup klime, saj nam ta tako v vročih poletnih dneh kot prehodnih mesecih omogoča udobno bivanje. Prvi korak pri nakupu klime je seveda izbor ustrezne klimatske naprave, izjemnega pomena pa je tudi njena pravilna montaža. Čeprav se nekateri montaže klime pogumno lotijo sami, se drugi raje odločijo za nakup klimatske naprave z montažo in slednjo raje prepustijo usposobljenim strokovnjakom.

Strokovna in pravilna montaža klimatske naprave je ključnega pomena za njeno pravilno delovanje.

Kaj moramo vedeti pri montaži klimatske naprave?

Prvi in tudi eden izmed ključnih korakov pri montaži klimatske naprave je izbor ustrezne lokacije namestitve. Pravilna lokacija in postavitev klime bo namreč zagotovila najvišje udobje ter nižjo porabo električne energije.

Notranja enota

Notranjo enoto naj bo nameščena v najbolj vročinsko obremenjen prostor vašega doma. Pri namestitvi se izogibamo hodnika, saj v tem primeru hladen zrak morda ne bo dosegel ključnih bivalnih prostorov. Stena, na katero bomo namestili notranjo enoto, ne sme biti neposredno izpostavljena sončni svetlobi in drugim virom toplote, obenem pa naj bo dovolj močna ter naj zagotavlja neoviran pretok zraka. Dobro je, da je klima nameščena vsaj 2,1 m od tal ter da je razmik od straneh in na vrhu vsaj 15 cm.

Zunanja enota

Pri montaži zunanje enote klimatske naprave je pomembno, da izberemo lokacijo, ki ne kazi izgleda stavbe in ki omogoča prost pretok zraka okoli naprave. Obenem je dobro, da je lokacija čim bolj oddaljena od spalnih prostorov, saj oddaja določeno raven hrupa, ki bi nas utegnil motiti. Prav tako naj bo zunanja enota nameščena na blažilne nosilce, saj ti preprečujejo prenašanje tresljajev s klimatske naprave na objekt.

Klimatska naprava z montažo

Montaža klimatske naprave zahteva kar nekaj spretnosti, zato je načeloma bolje, da to delo prepustimo strokovnjakom — še posebno, če s tem nimamo izkušenj. Sicer lahko nakup klimatske naprave in storitve montaže klimatske naprave opravimo ločeno, a običajno se najbolj izplača nakup klimatske naprave z montažo. Seveda je pri izbiri ponudnika pomembno, da le-ta nudi storitev montaže tudi v našem kraju oz. po vsej Sloveniji.

Kako poteka montaža?

Montaža klimatske naprave

Specializirana trgovina Pravaklima poskrbi za strokovno montažo.

Če ste boste odločili za nakup klima naprave z montažo pri Pravaklima, bo vaša edina skrb izbira termina, ki vam najbolj ustreza. Za vse ostalo bo poskrbel usposobljen strokovnjak, ki bo montažo klimatske naprave opravil v 6 korakih.

Pravaklima nudi ugoden nakup klimatske naprave z montažo in široko mrežo monterjev po vsej Sloveniji.

1. KORAK

Ko boste skupaj z monterjem izbrali najbolj optimalno lokacijo notranje enote klime, bo monter na steno namestil montažno ploščo. Najprej bo označil položaj lukenj, jih zvrtal v zid in nato montažno ploščo pritrdil z vijaki in čepi.

2. KORAK

Naslednji korak je preboj zidu in vgradnja cevi do lokacije, kjer bo nameščena zunanja enota. Monter bo poskrbel za pravilen naklon luknje proti zunanjosti ki bo omogočala uspešen odvod kondenza. Ko bo luknja izvrtana, bo monter namestil bakrene izolirane cevi za pretok hladilnega sredstva, plinsko in električno kabelsko povezavo med enotama ter cevi za odvod kondenza na obeh enotah.

3. KORAK

Po namestitvi cevi sledi namestitev notranje enote klimatske naprave na zgornje zareze montažne plošče. Ko bo monter skrbno preveril, da je le-ta trdno in stabilno nameščena, sledi montaža zunanje enote.

4. KORAK

Pri montaži zunanje enote klimatske naprave bo monter najprej na primernem mestu namestil nosilce. Nato bo na njih varno namestil zunanjo enoto in jo priključil na omrežje.

5. KORAK

Po zaključeni montaži notranje in zunanje enote sledi polnjenje klimatske naprave s hladilnim sredstvom.

6. KORAK

V zadnjem koraku sledijo končna dela in t.i. “lepotni popravki”. Najprej bo monter izvrtane odprtine zapolnil s poliuteransko peno, jih zakital in tudi prebarval, na koncu pa bo še preveril delovanje klime.

Nakup in montaža klimatske naprave na enem mestu

Specializirana trgovina Pravaklima vam nudi celostno storitev nakupa in montaže klimatske naprave vodilnih proizvajalcev. Njihovi strokovnjaki vam bodo svetovali pri izbiri ustrezne klimatske naprave kot tudi poskrbeli za celotno montažo skupaj s potrebnimi inštalacijami. Vodilo zaposlenih pri Pravaklima je visoka kakovost storitev za ugodno ceno, zato lahko pričakujete vrhunsko uporabniško izkušnjo tekom celotnega procesa nakupa klimatske naprave z montažo.

Povzemimo

Ko se odločate za nakup klime, ni pomembna le izbira ustrezne klimatske naprave, temveč tudi njena pravilna montaža. Le-ta je namreč ključnega pomena za pravilno delovanje klimatske naprave, ki vam bo zagotavljala kar najvišje udobje in najnižjo porabo električne energije. Pri podjetju Pravaklima vam nudijo celostno storitev nakupa klimatske naprave z montažo po vsej Sloveniji.

Klimatske naprave Cooper & Hunter Klimatske naprave Daikin - Toplotne črpalke Daikin IR paneli Ecosun Klimatske naprave Gree Klimatske naprave Hisense Klimatske naprave LG - Toplotne črpalke LG Klimatske naprave Mitsubishi Electric - Toplotne črpalke Mitsubishi Electric Klimatske naprave Panasonic Klimatske naprave Samsung - Toplotne črpalke Samsung Klimatske naprave Toshiba

Ne veste, katero napravo izbrati?

Brez skrbi, strokovno svetovanje po meri!

Kontaktirajte nas
×

Imate hitro vprašanje?

Poklepetajte