Lastnik spletne trgovine, in upravljalec (v nadaljevanju prodajalec) je podjetje z naslednjimi podatki:
EKOLIS d.o.o.
Trg komandanta Staneta 8
1000 Ljubljana
Slovenija
Tel.: 01 777 8888
e-pošta: info@pravaklima.si

Davčna št.: SI40471772
Matična št.: 6497268000
Davčni zavezanec: DA
Direktor: Rok Robida

Cene in prevozi

Vse cene so označene v valuti EUR in vsebujejo DDV.
Cena z 22% ddv je cena, ki je plačate ob nakupu klime brez montaže. Cena z montažo v stanovanjski objekt se obračuna z znižano davčno stopnjo 9,5%. V primeru, da gre za poslovni objekt se obračuna 22% davka.
Cena z montažo v poslovni objekt za pravno osebo ali podjetje zavezanca za DDV se obračuna brez DDV-ja z opombo “DDV ni obračunan v skladu s 76A členom ZDDV. DDV je dolžan obračunati in plačati prejemnik storitve”.

V primeru, da želite izvesti nakup klime z montažo kliknite na PODROBNOSTI ob izdelku in našli boste izračun za nakup klime z montažo v stanovanjski objekt ter za poslovne prostore.
Svoje povpraševanje lahko pošljite s klikom na ZAHTEVAJTE PONUDBO.
V kolikor želite svetovanje prosimo, da nas pokličete na kontaktno telefonsko številkoali pošljete sporočilo na info@pravaklima.si.

V primeru, da želite tudi montažo nas predhodno pokličite ozirom povprašajta našega spletnega operatarja in poslali vam bomo informativni izračun.

Objavljene cene na spletni trgovini veljajo na dan naročila. V primeru napak v zvezi s ceno ponudbe oz tehničnimi specifikacijami si pridržujemo pridržujemo pravico do sprememb.

GARANCIJA

Vsi izdelki v spletni trgovini imajo garancijo uvoznika. Vsaka naprava ima v opsiu priložen tudi garancijski rok, možnost serivisiranja in dobavo rezervnih delov.
Za uveljavljanje garancije se lahko obrnete na najbližjega pooblaščenega serviserja z veljavnim garancijskim listom oziroma veljavnim računom prodajalca, ki je priložen preko elektronske pošte (v primeru spletnega nakupa) ali v fizični obliki (na zahtevo stranke). V primeru potrošnega materiala (daljinski upravljalniki , baterije…).

Vsi artikli v elektronski trgovini imajo garancijo uvoznika oz.proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Garancijski list je priložen k izdelku. Za uveljavljanje garancije in vzdrževanje se lahko obrnete na najbližjega pooblaščenega serviserja navedenega na garancijskem listu. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji navedeni na garancijskem listu, ki je priložen k vsakemu izdelku.

Za okvare v garancijskem obdobju, prodajalec garantira, da bodo vse napake brezplačno odpravljene, v pooblaščenih servisih za kater prodajalec garantira, da so ustrezni.

V primeru, da zakon veli drugače, garancija ne velja v naslednjih primerih:
– pri nastanku okvar nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile (napetostni sunek, strela…)
– pri nastanku okvar zaradi posega osebe, ki ni pooblašena za popravilo artikla
– pri nastanku okvar nastalih zaradi uporabe drugih elementov, ki originalno ne spadajo k aparatu
– pri nastanku okvar pri priklopu na napačno napetost ali vrsto toka
– pri nastanku okvar ali poškodb na izdelku zaradi neupoštevanja navodil o
– pri nastanku okvar v primeru montaže, da monter ni ustrezno namestil naprave na objektu oziroma nima certifikata za rokovanje s plini.

Poštnina za klimatske naprave ter infra grelne panele je brezplačna. Praviloma je čas dostave od dne naročila je 2 do 6 delovnih dni (od dneva prejetega plačila) kjerkoli po Sloveniji, ki ga izvede pogodbeno dostavno podjetje. Ves tovor je zavaravan v primeru nezgod. V izjemnih primerih je dobavljivost tudi daljša in vas o tem predhodno obvestimo. Enako velja za nakupe z vključeno montažo.

NAČINI PLAČILA

Obstaja več načinov plačil:

1. Plačilo po predračunu (avans)
V primeru, da se odločite za predplačilo, lahko to izvedete s plačilnim nalogom na pošti, banki ali v gotovini na našem naslovu. Plačilo po predračunu lahko izvedete tudi z uporabo spletne banke. Navedeni znesek na vašem naročilu nakažete na transakcijski račun podjetja EKOLIS D.O.O. – SI56 0230 0026 0669 473 (NLB d.d.)

2. Plačilo z bančnimi karticami BA
Cene klimatskih naprav so gotovinske – cena objavljena na spletu ne velja za nakup s kartico.
V primeru, da stranka vseeno želi izvesti plačilo s katerokoli kartico bo cena nakupa višja za 3%.

VRAČILA KUPLJENEGA BLAGA

Če z nakupom niste zadovoljni, ali želite od nakupa iz kakršnegakoli razloga odstopiti je postopek naslednji:
Fizične osebe imajo pri pogodbah sklenjenih na daljavo po Zakonu o varstvu potrošnikov pravico, da v roku 14 dni po prejemu izdelka na naslov info@pravaklima.si sporočijo, da odstopajo od pogodbe, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Vrnitev prejetega izdelka na naslov Novo Polje, Cesta XV/3, 1260 Ljubljana-Polje v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
V primeru, ko fizična oseba odstopi od pogodbe s sporočilom na info@pravaklima.si, mora prejeto blago na naš naslov vrniti v tridesetih dneh po sporočilu. Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. V kolikor izdelek začnete uporabljati, pa si premislite, izgubite pravico do odstopa od pogodbe. Tudi sicer naj bodo izdelki, ki jih vračate, nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo računa.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Če je kupec odstopil od pogodbe ali vrnil prejeto blago, mu mora ponudnik vrniti vsa opravljena plačila. Vračilo plačil mora ponudnik opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe oziroma od prejetja vrnjenega blaga z nakazilom na vaš račun (le tega morate ob vračilu navesti). Če ponudnik zamudi vračilo plačil, mora kupcu poleg zakonitih zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih trideset dni zamude pri vračilu.

Štirinajstdnevni rok za odstop od pogodbe začne teči, če je ponudnik EKOLIS d.o.o v celoti izpolnil obveznost iz 43. c člena ZVPot pri dobavi blaga, od dneva, ko je kupec sprejel blago, pri opravljanju storitev pa z dnem sklenitve pogodbe ali z dnem, ko je ponudnik izpolnil obveznost iz 43. c člena ZVPot, če je bila ta obveznost izpolnjena po sklenitvi pogodbe. Če ponudnik Ekolis d.o.o izpolni obveznost iz 43. c člena ZVPot po dobavi blaga, začne teči štirinajstdnevni rok za odstop od pogodbe naslednji dan po dnevu izpolnitve te obveznosti, če še ni potekel rok treh mesecev, v katerem lahko kupec odstopi od pogodbe, če ponudnik ni v celoti izpolnil obveznosti iz 43. člena ZVPot. Rok treh mesecev začne pri dobavi blaga teči od dneva, ko je kupec sprejel blago, pri opravljanju storitev pa z dnem sklenitve pogodbe. Z iztekom tega roka ugasne pravica kupca, da odstopi od pogodbe.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo določila Zakonu o varstvu potrošnikov ne veljajo.

V primeru, da je embalaža poškodovana vam bomo ob vračilu kupnine odbili najmanj 10% zneska.

Pri oddaji naročila z izbiro osebnega prevzema na sedežu našega podjetja oz. v naših poslovnih prostorij je skladno s splošnimi pogoji pogodba sklenjena šele s plačilom in prevzemom izdelka, tako da v teh primerih ne gre za pogodbe, sklenjene na daljavo. Tudi v primeru, ko stranka izbere klima napravo z našo montažo ne gre za pogodbo na daljavo, saj stranka prevzame klimatsko napravo osebno od predstavnika podjetja ( montažna ekipa) in pri tem dogovori način in mesto montaže klimatske naprave in po končanem delu podpiše dokument o prevzemu ter montaži.

OPOMBA:
Vračilo naročenih klimatskih naprav ni možno, če je naprava odpakirana ali uporabljana. Kupec naročenega blaga pod predhodno navedenimi pogoji ne more vrniti v naslednjem primeru:
– če je že odprl varnostni pečat ali odpakiral iz originalne embalaže
– v kolikor je klima naprava že zmontirana
– če je poškodovana nalepka, ki varuje izdelek od nepooblašcenega servisnega posega

Za nakup preko spletne trgovine pravaklima.si ni potrebna predhodna registracija.

Pogoji poslovanja

Spletna stran www.pravaklima.si posluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnika in mednarodnimi standardi spletnih trgovin.

Lastnik in upravljalec spletne trgovine pravaklima.si je podjetje Ekolis d.o.o.
Vse cene v spletni trgovini https://www.pravaklima.si so navedene v € (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost. Cene v internetni trgovini veljajo izključno za naročila preko internetne trgovine!
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. V primeru, da se cena artikla v času trajanja obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem nemudoma obvestil. V tem primeru bo naročniku posredovana ponudba želenih artiklov po najugodnejši ceni, v primeru, da stranka želi, pa mu bo nemudoma posredovana tudi alternativna ponudba.
Ekolis d.o.o., se v razumnem obsegu trudi, da bi ta stran vključevala točne in ažurirane informacije. Vendar pa spletna stran pravaklima.si ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake oziroma opustitve v vsebini te strani.
Ponudba in cene na pravaklima.si se v skladu z dinamiko spletnega poslovanja spreminjajo in ažurirajo hitreje kot pri poslovanju, ki ne poteka preko spleta. Zato uporabnikom priporočamo redno spremljanje ponudbe cen in artiklov na spletni strani.
Artikli imajo garancijo v primeru, če je tako navedeno na garancijskem listu in za čas, določen na garancijskem listu. Garancijo Vam v tem primeru seveda priznamo, vendar le ob predložitvi računa in garancijskega lista ter pod pogojem, da do poškodbe ali okvare ni prišlo zaradi neupoštevanja navodil. (podatki o garanciji za posamezen artikel so navedeni ob artiklih).