Prva specializirana trgovina za hlajenje, ogrevanje in prezračevanje. Z vami že 9 let!

Vzdrževanje klimatske naprave

Čas branja: 1 min 28.02.2023 Napisal: Montair™
Vzdrževanje klimatske naprave

Vedno vzdržujte svojo klimatsko napravo.

Ustrezno vzdrževanje klimatskega sistema je nujno potrebno, ne samo zaradi zdravstvenih koristi tistih, ki prebivajo in delajo v klimatiziranih okoljih, temveč tudi, da zagotovite energetsko učinkovitost naprave, ki vam zagotavlja prihraniti pri stroških električne energije.

Vzdrževanje klimatskega sistema ni le nujno za optimalno delovanje naprave, temveč je ključno tudi za ohranjanje našega zdravja in energetske učinkovitosti.

Klimatski sistem bi moral biti vsako leto podvržen profesionalnemu vzdrževanju s strani specializiranega in pooblaščenega serviserja. Nabiranje prahu, bakterij in mikroorganizmov v notranjosti naprave lahko povzroči številne težave, kot so:

  • neprijetni vonji,
  • slaba kakovost zraka,
  • nenormalni zvoki/li>
  • in zmanjšana energetska učinkovitost.

Podpirajte svoje zdravje z dobro vzdrževanim klimatskim sistemom!

Dezinfekcija in kontrola notranje enote

Preden začnete, je pomembno, da napravo odklopite iz električnega omrežja, odstranite masko in previdno odstranite filtre po proizvajalčevih navodilih, da ne poškodujete občutljivih plastičnih nastavkov. Za dezinfekcijo uporabite dezinfekcijsko razpršilo. Med tem je dobro, da preverite tudi stanje rež in odstranite morebitno umazanijo, ki bi lahko ovirala normalen pretok zraka.

Čiščenje filtrov

Začnite s tem, da filtre izperete s precej močnim curkom hladne vode. Ko odstranite prvi sloj umazanije, filtre potopite za pol ure v mlačno vodo, kateri ste dodali detergent za pomivanje posode. Sledi ponovno izpiranje s hladno vodo. Ko se filtri popolnoma posušijo, jih lahko znova namestite v napravo.

Čiščenje zunanje enote

Zunanja enota prav tako potrebuje pozornost, zlasti zaradi izpostavljenosti vremenskim vplivom. Redno preverjanje in odstranjevanje listja in prahu je ključno za njeno dobro delovanje. Priporočljivo je tudi, da enoto zaščitite z nadstreškom, ki jo bo varoval pred dežjem, sončnimi žarki in umazanijo.

Z vzdrževanjem klimatskega sistema, boste pripomogli k ohranjanju svojega zdravja in proračuna. Z optimizacijo delovanja klimatske naprave preprečite morebitne zdravstvene težave in zmanjšate stroške porabe elektrike. Obiščite našo spletno trgovino Pravaklima, kjer lahko najdete široko ponudbo klimatskih naprav in se posvetujete z našimi strokovnjaki za nasvete o pravilnem vzdrževanju. Izberite zdravje, udobje in prihranke z nami!

Zaključek

S pravilnim vzdrževanjem klimatskega sistema ne samo izboljšate kakovost svojega življenja in delovnega okolja, temveč tudi prispevate k ohranitvi energetske učinkovitosti naprave in optimizaciji stroškov porabe električne energije. Bodite aktivni pri čiščenju in dezinfekciji notranje enote, redno čistite filtre in skrbite za zunanjo enoto.

Klimatske naprave Cooper & Hunter Klimatske naprave Daikin - Toplotne črpalke Daikin IR paneli Ecosun Klimatske naprave Gree Klimatske naprave Hisense Klimatske naprave LG - Toplotne črpalke LG Klimatske naprave Mitsubishi Electric - Toplotne črpalke Mitsubishi Electric Klimatske naprave Panasonic Klimatske naprave Samsung - Toplotne črpalke Samsung Klimatske naprave Toshiba

Ne veste, katero napravo izbrati?

Brez skrbi, strokovno svetovanje po meri!

Kontaktirajte nas
×

Imate hitro vprašanje?

Poklepetajte