Brezplačno svetovanje: 069 773 173

Zakaj ogrevati s klimo?

Čas branja: 4 min 01.08.2023 Napisal: Montair™

Ogrevanje s klimo

Ogrevanje s klimatsko napravo ima mnoge prednosti.

Sezona hlajenja se podaljšuje, v spomladanskem in jesenskem času pa se pogosto dogajajo temperaturni preskoki. Zato klimatske naprave vse bolj pogosto uporabljamo tudi za namen ogrevanja v prehodnih obdobjih in pozimi. Kakšna je tista prava klima za ogrevanje, ki bo poskrbela za prijetno tople jesensko-zimske dni?

Kazalo vsebine

  1. Ogrevanje s klimo
   1. — Ali je ogrevanje s klimo drago?
   2. — Prednosti ogrevanja s klimo
   3. — Na kaj biti pozorni pri izbiri klimatske naprave?
  2. Klimatske naprave A+++
  3. Pravaklima.si — prava klima za ogrevanje

Klimatske naprave niso namenjene le hlajenju v vročih poletnih dneh, temveč postajajo nepogrešljiv element za uporabo vseh dvanajst mesecev v letu. Pozimi poskrbijo za prijetno temperaturo s pomočjo ogrevanja, poleti nudijo osvežitev s hlajenjem zraka, v prehodnih obdobjih pa omogočajo enostavno preklapljanje med ogrevanjem in hlajenjem na hiter ter varčen način.

Zmotno je prepričanje, da so klime namenjene le hlajenju. Ogrevanje s klimo je vedno bolj priljubljen način ogrevanja v zimskih mesecih.

Ogrevanje s klimo

Zakaj ogrevati s klimo?

Ogrevanje s klimo je 60 % ugodnejše od ogrevanja s plinom.

Klimatske naprave so nepogrešljive predstavnice sodobne tehnologije. Slab, onesnažen zrak v prostoru očistijo oziroma spremenijo njegove lastnosti (kot je na primer vlažnost). Zrak filtrirajo in ga optimizirajo na želeno temperaturo. Klimatske naprave so manjše toplotne črpalke, ki zmorejo prečrpavati toploto v dve smeri, to je med prostorom in okolico. Najboljše klimatske naprave za ogrevanje delujejo tako, da koristijo energijo iz okolja za ogrevanje notranjosti, kar je povsem primerljivo s toplotno črpalko.

Ali je ogrevanje s klimo drago?

Domneva, da je uporaba klime najbolj potrošno grelno telo, je napačna. V primerjavi z ostalimi ogrevalnimi sistemi je ogrevanje s klimo bolj varčno. Je do 60 % ugodnejše od ogrevanja s plinom in kar 75 % bolj ugodno od ogrevanja s kurilnim oljem. Še več, učinkovita in tehnološko izpopolnjena klimatska naprava pomaga znižati stroške električne energije. Poleg varčnosti pa klimatske naprave odlikujejo tudi mnoge druge prednosti.

Prednosti ogrevanja s klimo

Poglejmo najpomembnejše prednosti:

 • Izredno hitro ogrevanje prostora, saj s pomočjo ventilatorja topel zrak piha iz rež klime direktno v prostor. Na tak način se topel zrak hitro in učinkovito razporedi po objektu.
 • Klimatska naprava je enostavna za montažo. Za uporabo je lahko pripravljena še isti dan.
 • Ne zavzeme veliko bivalnega prostora, saj je locirana pod strop. Namestimo jo lahko v skoraj vsak prostor.
 • Nizki stroški. Tako začetni, kot tudi vzdrževalni in obratovalni stroški.
 • Priročna uporaba, saj je upravljanje omogočeno z daljinskim upravljalnikom ali pa kar preko aplikacije z mobilnim telefonom. Deluje le z enim pritiskom na gumb in ne potrebuje dodatnega truda z naše strani.
 • Je zdravju prijazna, kajti pri ogrevanju s filtracijo čisti zrak. Posebni filtri učinkovito odstranjujejo alergene, bakterije, viruse, prah in mikro-delce.
 • Tiho in nemoteče delovanje.
 • Večstranska uporabnost. V poletnih dneh omogoči hlajenje, ob padcu temperatur pa poskrbi za gretje.
 • Je okolju in uporabniku prijazna.

Na kaj biti pozorni pri izbiri klimatske naprave?

Pri izbiri klimatske naprave je bistvenega pomena, da klimatska naprava ustreza vašim željam in potrebam vašega prostora. Pri tem bodite pozorni na zadostno energijsko učinkovitost in potrebne tehnične funkcionalnosti.

Na kaj vse biti pozoren pri izbiri:

 • Tip klimatskih naprav: izberete glede na prostor, ki ga želite hladiti oziroma ogrevati.
 • Varčnost: razmerje med pridobljeno in vloženo energijo.
 • Moč: Pri izbiri moči klimatske naprave upoštevajte sledeče dejavnike: velikost prostora, število ljudi, ki prostor uporabljajo, lega prostora.
 • Funkcije: poleg prilagajanja temperature, klimatske naprave omogočajo tudi različne dodatne nastavitve.
 • Blagovna znamka: izberite jo pri svojem najljubšem prodajalcu - Pravaklima.si

Klimatske naprave A+++

Zakaj ogrevati s klimo?

Izbiro vam olajšajo informacije na energijski nalepki.

Pri izbiri klimatske naprave se pojavi vprašanje, katera je tista, ki je najbolj varčna in bo najbolj vplivala na dolgoročne stroške. Nakup najbolj energetsko učinkovite naprave bo olajšala preučitev energijske nalepke. Ta se nahaja na vsaki napravi in omogoča hitro ter enostavno medsebojno primerjavo aparatov. Zelena barva (z njo so označeni razredi A) predstavlja energetsko najučinkovitejšo napravo, medtem ko je rdeča barva (razreda G) oznaka najmanj učinkovitih naprav, ki se jim je bolje izogniti.

Klimatske naprave z oznako A+++ odlikuje visoka učinkovitost, hkrati pa so zagotovilo za visoko energetsko varčnost. Ne le, da vas bodo v hladnih dneh prijetno grele, temveč tudi omogočile prihranek pri elektriki.

Pred nakupom preverite energijsko oznako, ki se nahaja na energijski nalepki klimatske naprave.

Pravaklima.si — prava klima za ogrevanje

Investicija v klimatsko napravo je investicija v prijeten dom. Zato je karseda pomembno, da izberete najboljše klimatske naprave, ki bodo zadovoljile vaše želje in potrebe. V trgovini Pravaklima vam nudi širok asortiman klimatskih naprav različnih dimenzij in moči, izbirate pa med svetovno priznanimi blagovnimi znamkami. Poleg zanesljivega svetovanja ponujamo tudi kakovostno montažo, servis in vzdrževanje, vse to po denarnici prijaznih cenah.

Povzemimo

Za kvalitetno bivanje in prijetne temperature v vašem domu poskrbijo tudi klimatske naprave. Najboljše klimatske naprave so energijsko učinkovite in varčne ter omogočajo ogrevanje pozimi in hlajenje poleti, hkrati pa lahko z njimi enostavno in učinkovito prilagajate temperature v prehodnih obdobij. K pametnem nakupu primerne naprave pripomore pregled energijske nalepke, ki kupcem pomaga izbrati naprave, ki porabijo manj energije in s tem privarčevati denar.

Klimatske naprave Cooper & Hunter Klimatske naprave Daikin - Toplotne črpalke Daikin IR paneli Ecosun Klimatske naprave Gree Klimatske naprave Hisense Klimatske naprave LG - Toplotne črpalke LG Klimatske naprave Mitsubishi Electric - Toplotne črpalke Mitsubishi Electric Klimatske naprave Panasonic Klimatske naprave Samsung - Toplotne črpalke Samsung Klimatske naprave Toshiba

Ne veste, katero napravo izbrati?

Brez skrbi, strokovno svetovanje po meri!

Kontaktirajte nas
×